Over Daalder 3.0

Toen Frans van Dam, 8 jaar geleden, Daalder kocht, was het nog een donkerbrui eetcafé. Zijn plan voor de toekomst was simpel; de gasten van Daalder in een relaxte omgeving, voor een mooie prijs met mooi eten te verrassen.

Daalder kreeg een facelift, zonder de authenticiteit van de bruine kroeg te verliezen en in de jaren die volgden, groeide Daalder uit tot een culinaire hotspot voor foodies van alle leeftijden. Door de laagdrempelige ambiance was men van het begin af aan al aangenaam verrast door het niveau van het eten, de wijn en de vriendelijke bediening, maar sinds Dennis Huwaë zich mede-eigenaar en chef van Daalder mag noemen, is het verrassingseffect alleen nog maar groter geworden.Dennis is namelijk gewend op 2 ** niveau te koken en blijft dat – ook bij Daalder - keihard doen, ongeacht de relaxte ambiance. Hij blijft koken, zoals hij dat gewend is; gerechten creëren met pure ingrediënten, die hij het liefst voor zichzelf laat spreken. Zijn gerechten zijn dan ook altijd zuiver van smaak; ogenschijnlijk simple, maar op de tong uitermate complex.

Voor Huwaë is een gerecht creëren een ware zoektocht naar de perfecte combinatie van ingrediënten, die elkaar versterken en aanvullen. Hij gaat zo ver in het streven naar perfectie bij het tot stand brengen van een nieuw gerecht, dat hij – naar eigen zeggen - op zoek gaat naar ‘de innerlijke schoonheid’ van elk ingrediënt en het beste van deze ingrediënten naar voren wil brengen.

"Laat de natuur zijn werk doen. Kies mooie producten en behandel ze met liefde en respect. Uiteindelijk gaat het allemaal om liefde voor het product en de tijd die je steekt in het creëren van je gerechten" – Dennis Huwaë.

De wijnkaart wordt samengesteld door Maître/Sommelier Tim Grashuis, die ook verantwoordelijk is voor de goede service bij Daalder. Hij heeft zijn teamleden gekozen op hun interesse voor mooi eten en wijnen, maar ze zijn vooral gekozen op hun gastvrijheid en authentieke vriendelijkheid.

En omdat het oog ook wat wil, worden de koks en het bedienend personeel gedurfd en verrassend gekleed door Le Nouveau Chef!